Abur versus fum

Tigarile Electronice versus Tigarile Normale: Care este mai buna? Fum versus vapori

Tigarile electronice sunt una dintre cele mai bune alternative ale fumatului. Sunt acceptate mult mai usor din punct de vedere social (se pot folosi si in spatii publice) si nu sunt daunatoare sanatatii precum tigarile clasice. Pentru a detalia mai bine beneficiile fumatului electronic, este important a avea mai intai o idee de baza asupra modului in care acesta functioneaza.

Tigarile electronice sunt alcatuite dintr-un flacon de nicotina (cartus) si un element de incalzire (atomizor) care este alimentat de o baterie (cu ioni de litiu, in cele mai multe cazuri). Modul de functionare este relativ simplu: o doza mica de nicotina lichida este trimisa la elementul de incalzire (adica in atomizor) si se transforma in vapori. Acesti vaporti de nicotina vor fi inhalati, inlocuind total fumul de tigara clasica. De retinut este ca tigarile electronice nu produc nicio alta chimicala in vapotii emanati, singura substanta care ramane in vapori fiind nicotina de care este dependent corpul unui fumator.

Beneficiile utilizarii Tigarilor Electronice

Comparativ cu tigarile obisnuite, tigarile electronice sunt de departe o alternativa mult mai buna. Exista mai multe motive care sa sustina aceasta afirmatie, unul dintre ele se datoreaza faptului ca acestea nu produc fum. Singurul motiv pentru care fumatul este interzis in multe locuri din intreaga lume se datoreaza faptului ca fumul de tigara este daunator pentru cei din jur si nefumatorii expusi la acest fum sunt sub riscul de a dezvolta probleme de sanatate din aceasta cauza. Tigarile electronice rezolva aceasta problema in cel mai placut mod: nu produc fum, iar vaporii produsi miros foarte placut. De asemenea, mirosul nu persista cum se intampla in cazul tigarilor clasice si nici nu altereaza camera in care se emana vaporii (cum ar fi ingalbenirea peretilor).


Tigara electronica alimenteaza corpul numai cu nicotina (substanta de care 99% din fumatorii clasici sunt dependenti).
Acest lucru inseamna ca problemele asociate cu fumul de tigara dispar complet (fumatul in public, boli cancerigene etc.).
Acest lucru face ca tigarile electronice sa fie mai sigure si mai usor de folosit in spatiile publice. Bineinteles, exista si alte beneficii pentru sanatate asociate cu lipsa producerii de fum. De excemplu, motivul pentru care fumul de tigara este asociat cu cancerul pulmonar este ca fumul contine de obicei compusi pe baza de carbon care deranjeaza dezvoltarea celulara a plamanilor, ceea ce duce la cancer pulmonar. Singura chimicala produsa de o tigara electronica este nicotina vaporizata.


Lipsa de fum are si un efect cosmetic. Fumul clasic de tigara contine gudron care usuca si innegreste buzele si mainile persoanei care il inhaleaza, iar la femei este accelerata aparitia cearcanelor si ridurilor. De asemenea, fumul se poate depozita pe plamani, inegrindu-i si inbolnavindu-i. Tigarile electronice nu au nimic in comun cu aceste dezavantaje ale tigarilor clasice. Orice fumator de tigari elecronice scapa de aceste probleme.
In concluzie: vapati cu incredere, fara frica de a va inbolnavi sau a face rau celor din jur.
Desi o tigara electronica are un pret mult mai mare decat un pachet de tigari, veti descoperi ca pe termen lung, de fapt, economisiti bani si fumati sanatos. Va invitam in continuare sa trageti o privire pe calculele facute de noi care sprijina aceasta afirmatie.

Cat ma costa sa fumez tigari electronice?

Costul fumatului electronic se imparte in 2 categorii

1.Lichidul pentru tigara (e-lichid) Un fumator de 1 pachet pe zi folseste aproximativ 30 de ml de lichid intr-o luna. Costul lichidului aferent este in jur de 30 lei/luna.

2.Atomizorul/clearomizorul este considerat un consumabil. Odata cu trecerea timpului acesta se deterioreaza si se infunda. Durata medie de viata a acestuia este de o luna in cazul unui fumator de 1 pachet/zi. Recomandarea generala este sa aveti intotdeauna un atomizor/ o pastila de rezerva. Pentru calculul nostru vom folosi cea mai pesimista probabilitate de o pastila pe saptamana
Costul unei pastile este in medie de 7-10 lei, in functie de modelul ales, deci puteti plati intre minim 7 lei si maxim 40 lei/luna, in functie de cantitatea de lichid vapata si stilul personal de utilizare.

Asadar costurile vapatului sint cu aproximativ 90% mai mici decit ale fumatului, in conditiile in care „pufaiti” la fel de mult, eliminind in acelasi timp zeci de substante nocive, miros neplacut si restrictii la care fumatorii „clasici” sint supusi.

Contact

Chart

  • AdresaRm. Valcea, Str. Calea lui Traian, Bloc Anton Pann, Parter
  • Tel 0350.409.764
  • E-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Orar Luni-Vineri: 10-18; Sambata,Duminica: 11-13