Calcul consum

Atunci cind va decideti sa inlocuiti fumatul clasic cu vapatul exista citeva variabile care trebuie cintarite cu atentie la achizitionarea tigarii si E-lichidului pe care o sa le folositi. Totul depinde de numarul si taria tigarilor clasice pe care le fumati si de ce intentionati sa obtineti folosind tigara electronica. In general se aproximeaza ca 1,2 ml de E-lichid este echivalent cu un pachet de tigari clasice. Astfel, un fumator de 1 pachet de tigari de tarie medie (aprox 7-8) va vapa in jur de 1- 1,5 ml E-lichid pe zi. Taria (”Th ” de la Throat-hit) E-lichidului este data in primul rind de cantitatea de nicotina continuta : cu cit aceasta este mai mare cu atit Th-ul va fi mai puternic. Dar in afara de nicotina mai exista factori care afecteaza perceptia tariei : o rezistenta mai mica a atomizorului/ clearomizorului duce la un Th mai puternic. La fel o tensiune crescuta a bateriei (acesta fiind si motivul pentru care exista baterii MOD, cu tensiune si/sau putere reglabila). De asemenea compozitia E-lichidului influenteaza perceptia aromei si a Th-ului : lichidele VG (glicerina vegetala) au un TH moderat, o cantitate mare de abur si o aroma mai ” pufoasa” iar cele PG (propilen glicol ) au TH mai pronuntat, cantitate de abur mai mica si o senzatie mai aspra la inhalare. Daca intentionati sa folositi tigara electronica pentru a va lasa total de fumat veti incepe prin a vapa lichid cu o cantitate de nicotina medie sau mare (24 sau 18) si veti scadea treptat concentratia pe masura ce corpul se acomodeaza. Se poate ajunge ca dupa 1-2 luni sa vapati lichid cu zero nicotina, moment in care dependenta de nicotina a organismului a fost ''vindecata'' si puteti lasa si tigara electronica. Totusi, tigara electronica nu este un ''leac-minune'', pentru renuntarea totala la orice fel de fumat-vapat trebuie sa aveti si vointa, constientizind ca acest dispozitiv este un ajutor, nu un panaceu.

Pentru a va putea bucura pe deplin de tigara electronica este obligatoriu sa alegeti o baterie care sa va asigure o autonomie de minim o zi, astfel incit sa nu ramineti fara baterie in cursul activitatilor zilnice.Este de preferat, daca nu va incomodeaza, sa achizitionati o baterie mai mare decit cea strict necesara, pe principiul sanatos ” mai bine sa ramina decit sa nu ajunga ”. Cazul ideal ar fi sa aveti doua baterii, astfel si uzura acestora va fi mai mica (orice baterie are un numar limitat de cicluri incarcare-descarcare, aproximativ 300).

Echivalentele aproximative pentru baterii sint urmatoarele :

Numar tigari/zi

Capacitate baterie

Modele baterie potrivite

Fumator ocazional, 5-10 tigari/zi

Orice baterie

510-T, Eroll, EGO 650, INNOKIN I-Taste, Kanger S1

1 pachet/ zi

Aprox 650 mAh

Set dublu 510, Eroll, Ego 650, INNOKIN I-Taste, Kanger S1

1,5- 2 pachete/ zi

Minim 1100 mAh

EGO 1100, EGO 1300, MOD-uri cu acumulator 2000-3000 mAh

Peste 2 pachete/zi

Minim 2200 mAh

Kit dublu EGO 1100 sau 1300,

MOD-uri cu acumulator 2000-3000 mAh

 

Concentratiile lichidelor sint afisate obligatoriu pe eticheta sticluei de E-lichid, ele se exprima in mg la suta de ml. Echivalentele aproximative intre lichide si tigari sint:

Tigari clasice- concentratie nicotina

E-lichid- concentratie nicotina

12, trabuc, pipa

36

10

24-18

7-9

18-12

3-6

6

Sub 3

0

Contact

Chart

  • AdresaRm. Valcea, Str. Calea lui Traian, Bloc Anton Pann, Parter
  • Tel 0350.409.764
  • E-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Orar Luni-Vineri: 10-18; Sambata,Duminica: 11-13